With Kaisa

1990-luvun pikku prinsessa, 2000-luvun alun kapinoiva teini ja nyt unelmoiva nuori aikuinen. Kiinnostuksen kohteena ihmiset, ruoka, arjen pienet ilot sekä matkustelun suuret elämykset. Arjessa mukana krooninen suolistosairaus, liikunnanilo sekä hupaisa poikaystävä.

Vinkkejä herkkävatsaisille

Sairastan colitis ulcerosaa eli haavaista paksusuolen tulehdusta. Diagnoosi tehtiin vuonna 2010 ja siitä lähtien olen yrittänyt löytää tasapainoa sairauteen stressittömyyden, ruokavalion ja liikunnan avulla. Ja luulen että oikeaan suuntaan on menty! Muutaman huonomman hetken kautta olen onnistunut nousemaan pois sairasvuoteesta ja nykyisin elän mielestäni suhteellisen tasapainoista, mutta monipuolisen jännittävää elämää.

Yritän parhaani mukaan jakaa kokemuksiani ja vinkkejä sairauden kanssa elämiseen arjessa, matkusteluun lähelle ja kauas sairaus huomioon ottaen sekä ruokavinkkejä, joista olen viimeisten vuosien aikana innostunut. Tällä hetkellä pyrin noudattamaan FODMAP -ruokavaliota ja jaan teille siihen sopivia reseptejä!

Ajatuksia arjesta

Arjen mysteerit ja erilaiset vuorovaikutustilanteet kiinnostavat minua suuresti. Ihmettelen usein ihmismielen oikkuja, arjessa muodostuneita normeja sekä ihan vain sitä miksi asioita tapahtuu. Oli se sitten mielestäni hauska sarjakuva tai asia, josta näin unta, joskus on hyvä päästä kirjoittamaan näitä kokemuksia myös muille. Voisi siis ajatella, että yritän jäsentää omia ajatuksia näiden kirjoitusten avulla ja näin nauttia elämästä enemmän.

Muistoja läheltä ja kaukaa

Uusien matkakohteiden miettiminen ja niihin lopulta pääseminen paikan päälle toimivat minun, kuin monen muunkin, elämänsuolana. Haluan kertoa kokemuksistani ja tuoda nuo paikat edes hiukan lähemmäs arkea kuvina ja muistoina, joista toivottavasti on apua levitessään täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Pyrin pohtimaan teksteissä matkustamista kroonisen sairauden kanssa, toivottavasti siitä on apua myös muille kaukomatkaajille tai sellaiseksi haluaville!

Advertisements