Gluteeniton pinaatti-paprika-fetapiirakka

 Extempore piirakka tiistai-iltaan!

Pohja:

n. 100g laktoositonta voita

1,5-2 dl gluteenittomia jauhoja

1/2 dl juustoraastetta

2 rkl kylmää vettä

Ripaus suolaa

Nypi rasva ja jauhot, lisää suola. Lisää juustoraaste ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää aika löysäksi, mutta taputtele se jauhojen avulla piirakkavuokaan!

Täyte:

1 paprika

150 g tuoretta pinaattia tai sulatettua pakastepinaattia

(1 valkosipulin kynsi)

1 laktoositon fetakuutio

1 laktoositon kermaviili

2 kananmunaa

Kuutio paprika ja levitä se piirakkapohjan päälle. Paista pinaattia pienessä määrässä öljyä ja lisää raastettu valkosipuli. HUOM! Mikäli vatsasi ei kestä valkosipulia, jätä se pois! Levitä pinaatti paprikoiden päälle ja ripottele feta näiden päälle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat tasaiseksi seokseksi ja lusioi täytteiden päälle. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kun piirakka on saanut vähän väriä.

Tarjoa jäähtynyt piirakka esimerkiksi raikkaan salaatin tai itsellesi sopivan lisukkeen kera!

Piirakka on helppoa arkiruokaa ja sitä voi muunnella omien tai perheenjäsenten mieltymysten mukaan!

20170228_212920

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s