Gluteeniton ja laktoositon pinaattipannukakku

Resepti sai alkunsa Appelsiininkukka keittiössä blogin reseptistä!

  • 4 dl kauramaitoa
  • 3 dl laktoositonta rasvatonta maitojuomaa
  • 3 kananmunaa

Vatkaa nämä keskenään niin, että kananmunien rakenne rikkoutuu.

  • 1 dl kaurajauho
  • 1 dl riisijauho
  • 0,5 dl tapiokajauho
  • 1 dl Provena vaaleajauhoseos
  • 1 tl leivinjauhe
  • ripaus suolaa
  • 2 tl sokeria (mikä tahansa sokeri käy!)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet nesteiden sekaan käyttäen apuna siivilää. Se estää jauhoja paakkuuntumasta liikaa. Itse tein oman seoksen jauhoista, sillä niitä löytyi kaapista. Mikäli kaapista ei löydy pussinloppuja, voi jauhomäärän korvata suoraan jauhoseoksella. Seuraavalla kerralla ajattelin lisätä kaurahiutaleita tuomaan rakennetta pannukakkuun!

  • n. 30 g sulatettua laktoositonta voita (rypsiöljy voisi olla myös vaihtoehto tässä!)
  • 100 g tuoretta baby-pinaattia, sulatettu ja valutettu pakastepinaattikin käy!

Lisää babypinaatti blenderiin. Sekoita sulatettu voi taikinan sekaan ja lisää pari desi taikinaa blenderiin ja sekoita pinaatit taikinaan. Lisää “vihreä taikina” loppuun taikinaan ja anna seistä noin 20-30 minuuttia niin jauhot saavat vähän turvota.

Kaada leivinpaperinpäälle syvälle uunipellille ja paista 200 asteessa 30-40min.

20170213_172427

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s