Gluteenittomat Pão de queijo -juustopallot

Kokeilimme ystäväni kanssa leipoa Brasilian yhtä tunnetuinta suolaista leivonnaista, Pão de queijoja. Luontaisesti gluteenittomat tapiokajauhosta ja parmesaanista tehdyt pallerot upposivat ainakin meihin uunituoreeltaan! Vaikkakaan sämpylää muistuttavat pikkupallot eivät ravintosisällöllään tee vaikutusta, sopivat ne erinomaisesti suolaiseksi välipalaksi. Vatsaystävällisemmäksi reseptiä saa vaihtamalla laktoosittomaan maitoon. Jos parmesaanijuusto aiheuttaa ongelmia niin juuston voi vaihtaa itselle sopivaan juustolaatuun. Aamupalaksi aion jatkossakin nauttia jotain hieman ravinteikkaampaa ja kuitupitoisempaa, mutta nämä maistuivat iltateen kaverina 🙂

Resepti on peräisin Kinuskikissa -blogista. Kiitos hyvästä reseptistä!

Ainekset:
3 dl täysmaitoa
1 ½ dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
5 dl tapiokatärkkelystä eli -jauhoja
2 munaa
3 dl raastettua parmesaania

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Yhdistä maito, öljy ja suola pienessä kattilassa. Kiehauta keskilämmöllä välillä sekoitellen. Ota kattila liedeltä. Lisää tapiokajauhot kattilaan huolellisesti sekoittaen.

Siirrä taikina kulhoon ja vaivaa kädellä tai monitoimikoneella noin 5 minuuttia, kunnes taikina on jäähtynyt kädenlämpöiseksi. Sekoita munat yksitellen taikinaan. Lisää lopuksi hienoksi raastettu juusto.

Laita taikina  esimerkiksi pakastuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota taikinasta kiekkoja (halkaisija 3,5 cm) pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti uuniin ja laske samalla lämpötila 175 asteeseen. Paista 20-25 minuuttia, kunnes juustopallot ovat kohonneet ja saaneet kevyesti väriä.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s